گزارش یک نظرسنجی نشان داد بیکاری مهمترین عامل نگرانی مردم در جهان است
گروه بینالملل- یک بررسی انجام شده نشان میدهد که برای جهانیان، معضل بیکاری به عاملی برای نگرانی فزاینده تبدیل شده است. این نظرسنجی سالانه با عنوان «جهان سخن میگوید» (The World Speaks) به سفارش بی بی سی و توسط موسسه تحقیقاتی گلوب اسکن انجام شده و در آن یازده هزار پرسش شونده از بیست و سه کشور جهان شرکت داشتهاند.
برای انجام این نظرسنجی، فهرستی از «موضوعات نگرانکننده» در اختیار پرسش شوندگان قرار گرفت و از آنها خواسته شد مشخص کنند درباره کدامیک از این موضوعات در ماههای گذشته با خانواده یا دوستانشان صحبت کردهاند. هر چند موضوعاتی نظیر فساد مالی و فقر همچنان مهمترین موضوع اینگونه گفتوگوها بوده است، اما برای 18 درصد از شرکتکنندگان در این تحقیق، بیکاری به عمدهترین عامل نگرانی تبدیل شده و این رقم، شش برابر رقم به دست آمده در اولین نظرسنجی انجام شده در سال 2009 میلادی است. افزایش نگرانی نسبت به بیکاری در تمامی کشورهای مورد بررسی مشاهده شده است. براساس این تحقیق، فساد مالی بیش از هر پدیده دیگری در فهرست ارائه شده، موضوع صحبت مردم بوده اما نگرانی درباره بیکاری روندی رو به افزایش داشته است. تقریبا یک چهارم از پرسش شوندگان در این نظرسنجی گفتند که در هفتههای قبل از انجام نظرسنجی، درباره مساله بیکاری با خانواده یا دوستانشان صحبت کرده بودند.
براساس این نظرسنجی به نظر میرسد که میران نگرانی در مورد خطر بیکاری در میان مردم کشورهای مختلف ی؟ان نیست. در بین کشورهایی که برای انجام این نظرسنجی انتخاب شدند، اسپانیا در صدر کشوهایی قرار دارد که بیکاری نگرانی عمده مردم آنهاست. اسپانیا در مرکز بحران بدهیها در منطقه کشورهای حوزه یورو قرار دارد و دارای بالاترین نرخ بیکاری در میان کشورهای عضو حوزه یورو است. براساس این نظرسنجی، پرسش شوندگان در کشورهای غنا، مکزیک، نیجریه و ترکیه هم نسبت به روند رو به افزایش بیکاری ابراز نگرانی عمیق کردهاند. اگرچه تمامیسه نظرسنجی انجام شده در سه سال گذشته نشان میدهد که موضوعات فساد مالی، فقرو بیکاری از جمله نگرانیهای عمده مردم در کشورهای مختلف است، اما نتایج نظرسنجی اخیرحاکی از تفاوتهای قابل توجهی درباره اهمیت نسبی این موضوعات بوده است. در آمریکا، فرانسه و ژاپن، سه کشور توسعه یافته و ثروتمند جهان، وضعیت اقتصاد جهانی مهمترین موضوع مورد صحبت مردم بوده است. در مقابل، در کشورهای نیجریه، هند، ترکیه، اندونزی و پرو که در زمره کشورهای در حال توسعه یافته به شمار میروند و فعالیتهای تشکیلات دولتی و تجاری از شفافیت کمتری برخوردار است، مردم بیش از هر موضوع دیگری در مورد فساد مالی و اداری با هم صحبت کردهاند.منبع - دنیای اقتصاد